2016. június 26.

Kritika (2db)

So Hypnotizing

Író: reasonelll sticthen

Kinézet:

Nos, különös, hogy a saját designomról írok. Igazából, ezt lehet, nem is lehetne, de szeretném, mivel azóta úgy érzem, fejlődtem. Mikor ezt a designt csináltam, még nem mertem egyedül kódolni. Komolyan. Féltem, hogy elrontok valamit, vagy ilyesmi. Ez látszik is azon, ahogyan ez a blog kinéz. Nem csúnya, mert tényleg nem az, de szerintem ennél többet is tudok. Sok dolgot kijavíthattam, megváltoztathattam volna, ha akkor tudtam volna azokat, amiket most. Mindegy. Nem olyan vészes. Csak ennyit szerettem volna mondani. :) 

Tartalom:

Az a probléma, hogy ilyen sztorit már olvastam. Amit kevesen tudnak rólam az, hogy rengeteg One Direction blogot olvastam. Rengeteget. 1-2 évvel ezelőtt semmi másból nem álltam ki, csak abból, hogy 1D fanficeket olvastam 0-24-ben. Komolyan. Volt olyan időszak, amikor már egyszerűen nem találtam magyar blogot, így angolul olvastam. Na, igen. Azóta mondjuk közöm sincs, hogy az 1D fanficek hol tartanak, de majd meglesem. :D Szóval, visszatérve... ilyen, vagyis inkább hasonló blogot már olvastam. DE! Ez sokkal jobb annál. Emlékszem, az borzalmasan volt megfogalmazva, tele volt kavarodásokkal... ez nincs. Ez egyszerű, nagyszerű, ötletes és mindezek mellett gyönyörűen van fogalmazva. Esküszöm, hogy ez lesz az egyik kedvenc Harrys blogom!:P (Nem mellesleg, ha nem bánod, példa ként is fel fogom használni a hamarosan publikált cikkemhez, a bloggervilágról:3)

Összességében:

A kinézetről nem mondok semmit, mert azért csak saját munka.:D A történet ugyan egy csöppet sablonos - ,bár az 1D fanficeknél már mi nem az?:D -, csodálatosan van megfogalmazva. A szókincs változatos, néhány hiba előfordul, de nem vészes, és szépen, tisztán van megfogalmazva minden gondolat. :))) Így tovább! 


Író: Gab C.

Kinézet:

Egyszerű, színes, vidám külső tárult a szemem elé, amikor megnyitottam a blogot. Letisztult, rendezett. Néhol nem passzol az összképhez. A fejlécen a képek szépen el vannak mosva, bár úgy érzem, hogy az egész külső nem profi munka. Na, igen. Ettől függetlenül viszont szép, de egyszerű. Egy ilyen designt is fel lehet dobni. Mondjuk szövegdobozokkal, menükóddal... stb. - ezeket pedig bármelyik igényes design blogon találni. :) 

Tartalom:

Hát, ilyen alapötletű sztorit nem olvastam még. Nekem nagyon tetszett ez az ötlet. Tényleg. A megvalósítás meg... hát... először úgy gondoltam, túl gyorsan történnek a dolgok, utána már biztos is lettem benne. Vannak benne nem reális, felesleges dolgok, de ettől függetlenül szerintem egész jó. Külön tetszik az, hogy - ugyan nem egy könyvi szinten - szépen fogalmazol. Kicsit rövidnek találom a részeket, de nekem is kb. ilyen hosszúságúra szoktak sikeredni! :D Találtam pár szóismétlést, elírást, de ami nagyon meglepett, hogy majdnem az összes vessző a helyén volt. Kevés olyan embert látok, aki béta nélkül (!!!) jól rakja ki a vesszőket.

Összességében:

Egész jól haladsz. Ajánlom azt, hogy a designt próbáld meg a történethez illően megrendelni/megcsinálni, mert a mostani nemigazán tükrözi a sztorit. (Konkrétan, amikor először megláttam, nagyon meglepődtem. és azt hittem ez olyan "habos-babos, perfekt láv sztori" ><). A történet nekem tetszik, de ajánlom azt, hogy ne csapd össze a részeket, és olvasd át - ha kell, többször is - mielőtt kiraknád a részt! :)) Így tovább! ;)

8 megjegyzés:

  1. Kedves Leah!
    Köszönöm szépen, hogy időt fordítottál a kritika megírására. :) A designnel én rendkívül meg vagyok elégedve, nem is tervezem leváltani... Ezúton id hatalmas hálám. És oh, nyugodtan! :D Nagy örömöm lenne, ha bele kerülnék a cikkbe. :)))
    All the love, RS

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Szívesen írtam a blogodról, és örülök, hogy tetszik a design. :)
      Köszi az engedélyt! :D
      x. Leah

      Törlés
  2. Az Utca blogjának kinézete szerintem jó. Többször kihangsúlyoztad, hogy egyszerű, akkor pedig nem kell oda semmi extra. Ráadásul úgy is írtad, hogy "szép, de egyszerű" -> a de kötőszó meg ellentétet jelöl. Ettől úgy hangzik, mintha az egyszerűség már nem lehetne önmagában szép. A Win8 is azért lett szögletes és egyszerű, mert az átláthatóság a lényeg. A dizájnnál a szép és hasznos közül inkább az utóbbit részesítették előnyben, szerintem ezért jó úgy, ahogy van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyes érzéseim vannak a designnal kapcsolatban. Van, ami tetszik benne, de van, ami nem. Nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem. Próbáltam összeszedni a gondolataim, de olyan ellentmondásos lett a kritika, hogy csak na. Ezen is látszik, mennyire vívódik a két vélemény ezzel a designnal kapcsolatban bennem. :/

      Törlés
  3. Végre egy Designer, aki normálisan fogalmazza meg a véleményét, és nem arra megy, hogy "Na, akkor takarítsunk el valaki a Blogger világból, a gerinctelen kritikámmal!" - Csak, mert találkoztam már pár ilyen emberrel, és, hogy őszinte legyek; Te igazi kivétel vagy.
    Én köszönöm, hogy megfogalmaztad ezt a kritikát, mert jó érzés volt elolvasni!
    XOXO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól esik ezt olvasni!:) Igen, én is találkoztam már ilyennel, hidd el, és nem volt kellemes, amikor szó szerint elküldött a búsba, mert neki nem tetszett az adott blogom.:/ :)

      Törlés
  4. Heló!
    Köszönöm az őszinte kritikát, jól estek a szavaid :)
    A design-cserén én is gondolkoztam, ez még a jövő zenéje...
    Ölel, Gab

    VálaszTörlés