2015. december 12.

Anime ajánló

Another





Az Another című anime eléggé elvont, sötét és horrorisztikus sorozat, de mint minden animének, így ennek is van mondanivalója. A sorozat csupán csak 12 részből áll, hiszen a történet először egy regényként látott napvilágot 2009-ben, Yukito Ayatsuji tollából. Animációs változata 2012-ben debütált.
Az anime egy jelenségre épül, miszerint a kilencedik évfolyam hármas osztályában minden év, minden hónapában meghal egy diák vagy annak hozzátartozója. A jelenség 1973-ban vette kezdetét, s elég kiszámíthatatlan.
A sztori 26 évvel később játszódik, elején pedig megismerjük főhősünket, Kouichi Sakakibarat, aki mit sem sejt az egész történetről. Sakakibara a kilencedik évfolyam hármas osztályába kerül, ahol felkelti az érdeklődését Misaki Mei, a másik főszereplőnk. A lány hiába figyelmezteti a fiút, hogy ne közeledjen felé, ő mégis megteszi és ebből lesz a probléma.
A jelenség elkezdődik az osztályban, így szemtanúi lehetünk pár érdekes – és véres - halálesetnek.
A kétségbeesett diákok mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy több ember ne haljon meg. Végül minden kérdésre választ kapunk, ami a történet során megfogalmazódik bennünk és a sorozatban is. De vajon sikerül megfékezniük a jelenséget? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése