2015. október 22.

Anime ajánló

Attack on Titan



Az Attack on Titan egy huszonöt részes anime, amiben hatalmas óriások próbálják kiirtani az emberiséget. Eredeti címe Shingeki no Kyojin (進撃の巨人). Műfaja horror, akció és shounen (ami a verekedős, akciódús, harcos animék műfaja).
A történet elején megismerhetjük főhőseinket, név szerint Eren Jaeger, Mikasa Ackerman és Armin Arlelt. A történet először a legendát mutatja be, miszerint az óriások (más szóval titánok) 100 évvel ezelőtt lemészárolták majdnem az egész emberi fajt, majd a megmaradt népesség három fallal vették magukat körül. A külső falat Máriának, a középsőt Rózsának és a belsőt pedig Sinának nevezték el. A körülbelül 50 méteres falakon nem jutottak át az óriások, így az emberek békében élhettek. Három egység alakult, ezek közül a legfontosabb a Felderítő egység, amelybe később hőseink csatlakozni fognak, de ezen kívül még van a Helyőrség és a Katonai Rendőrség is.
845-ben azonban megjelenik a kolosszális és a páncélos óriás, akik sokkal nagyobbak, mint a többi és betörik a Mária falat, ezzel biztosítva a többi titán bejutását. Az óriások, akik 100 éve nem táplálkoztak bejutottak a területre és ismét pusztítottak. Az emberiség elveszítette a Mária falat, így már csak két fal védte őket.


,,Azon a napon az emberiség emlékeztetőt kapott a Tőlük való félelmünket illetően,

és a falnak nevezett ketrecbe zártságunk szégyenéről.’’-idézet az első epizódból.

Itt kezdődik a cselekmény, ami huszonöt részen keresztül vezeti a történetet. Ezek alatt a részek alatt sok érdekes dolgot tudunk meg és annál több fontos kérdés fogalmazódik meg bennünk és az animében is. A későbbiekben megismerhetünk néhány szereplőt, akik fontos szerepet játszanak. Például Erwin Smith parancsnok és Levi Ackerman hadnagy, akit csak Rivailleként neveznek. Ők ketten a Felderítő egység fontos tagjai. Főhősünk, Eren a kiképzésen barátokat is szerez, akik szintén fontos szereplői lesznek a rajzfilmnek.
A továbbiakban fény derül néhány titokra és megtudjuk azt is, hogy a kolosszális és a páncélos óriás mellett van még egy titán, ami nagyobb veszélyt jelent a civilekre, mint a többi. Ez pedig a nőstény.
Az anime részei mellett ajánlott az OVA-k megnézése is, hiszen sok plusz dolgot tudhatunk meg. Az első OVA-ban Hanji-t ismerhetjük meg jobban és láthatunk egy expedíciót is. A második OVA Arminnal, Jeannal és Sashaval foglalkozik kicsit jobban. A harmadikban egy érdekes expedíción vehetünk részt, a negyedik és az ötödik pedig Rivaille hadnagyról szól. Ezek külön epizódok, az anime sorban következő részeihez aligha köthetőek.
Mindezek mellett az Attack on Titan tökéletesen bemutatja a barátság, álmok, remény és bosszúvágy előnyeit, hátrányait és hatalmát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése